Bănci și Asigurări

Polonezii de la Getin Holding majorează capitalul RIB cu 1,2 milioane de euro şi aduc un credit subordonat de 2 milioane de euro

Foto Răzvan Chiriţă

Foto Răzvan Chiriţă

Autor: Razvan Voican

18.02.2014, 19:44 99

Getin Holding, grupul financiar polonez care în decembrie anul trecut a preluat pachetul integral de acţiuni al RIB, va consolida capitalul băncii prin convertirea unui împrumut subordonat de 1,2 mil. euro, precum şi prin acordarea unui alt credit subordonat de 2 mil. euro.

„Obiectivul nostru este să transformăm banca într-o instituţie financiară puternică şi eficientă, un jucător activ în sectoare-cheie ale pieţei. Ca grup, oferim un model de business de succes, pe care dorim să îl implementăm şi în România. Ne dorim însă să adaptăm acest model la contextul local şi la nevoile clienţilor”, spune Rafal Juszczak, preşedintele consiliului de administraţie al RIB şi CEO al Getin Holding.

Consolidarea capitalului RIB face parte din angajamentele pe care polonezii şi le-au asumat în faţa BNR la preluarea băncii. RIB este prezentă pe piaţă din 1998 şi are 34 de unităţi, din care 15 în Bucureşti. Grupul polonez evaluează şi alte oportunităţi de achiziţie pentru dezvoltarea prezenţei pe piaţa locală, în contextul în care mai multe bănci sunt de vânzare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO