Bănci și Asigurări

Ponderea plasamentelor investitorilor străini în titluri de stat româneşti a coborât în aprilie la 17,4%

Ponderea plasamentelor investitorilor străini în...

Autor: Claudia Medrega

10.07.2017, 00:06 201

În trimestrul I din 2017, ponderea plasamentelor urcase la 18% Portofoliul de titluri de stat în lei aparţinând nerezidenţilor era în aprilie 2017 de circa 23 mld. lei.

Intrările de investiţii străine de porto­fo­liu pe piaţa titlurilor de stat în­su­mau la sfârşitul primelor patru luni din acest an 23,9 mld. lei, iar ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică in­ternă a coborât la 17,4%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor. Plasamentele investitorilor străini în titluri de stat româneşti sunt comparabile cu cele de la sfârşitul anului trecut, dar depăşesc nivelul din aprilie 2016. În primele două luni din 2017 plasamentele străinilor au fost în declin, coborând spre 17%, pentru ca în martie să urce la 18%, iar în aprilie să scadă din nou la 17,4%. Analizând structura, se observă că portofoliul de titluri de stat în lei aparţinând nerezidenţilor era în aprilie 2017 de circa 23 mld. lei, iar deţinerile străinilor de titluri denominate în euro emise pe piaţa internă au scăzut până la 197 mil. euro, potrivit datelor Finanţelor. Din totalul titlurilor de stat denominate în lei, străinii aveau în aprilie o pondere de 17,9%, în scădere faţă de nivelul din primul tri­­mestru, iar deţinerile nerezidenţilor de in­stru­mente în euro emise pe piaţa locală au co­borât la 10,1% din totalul de 1,94 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO