Bănci și Asigurări

Popeci Utilaj Greu ia 5 mil. euro de la UE pentru utilaje

22.04.2010, 23:05 696

Popeci Utilaj Greu din Craiova, un producator de masini-uneltesi echipamente pentru industriile siderurgica, metalurgica sau deprelucrare a lemnului, va primi o finantare europeana de 5 mil.euro pentru modernizari si achizitionarea de utilaje sitehnologie.

"Noi ne modernizam tot timpul si avem un plan investitional petermen lung. Vrem sa dublam capacitatea de productie pentru utilajegrele: masini-unelte grele, utilaj minier, utilaje energetice,metalurgice", spune Constantin Popeci, directorul general alcompaniei.

Popeci Utilaj Greu este una dintre cele 28 de intreprinderi marisi a fost selectata sa primeasca finantare europeana de pana la 5mil. euro. Proiectul a fost depus in cadrul Programului OperationalSectorial de Cresterea a Competitivitatii Economice (POS CCE) in2008, iar contractul cu Ministerul Economiei a fost semnat lainceputul acestui an. "Dosarul, care a fost intocmit cu ajutorulunei firme de consultanta, a avut 450 de pagini. Investitia vacuprinde achizitionarea de instalatii pentru automatizarea simodernizarea echipamentelor existente in cadrul firmei, instalatiide modernizare si licenta pentru soft aferenta comenzilor numerice,instalatii de protectie a mediului, aparate de masura si control alcalitatii si alte cheltuieli neeligibile".

Proiectul, care are o valoare totala de peste 10,2 mil. euro, vafi implementat in mai multe etape pe o durata de trei ani de zile,in acest moment fiind in derulare etapa de achizitii publice. "Incontract perioada de implementare este prevazuta la trei ani, insanoi ne-am propus sa finalizam investitiile in doi ani. Prima etapavrem sa o finalizam pana la sfarsitul anului, a doua pana lajumatatea lui 2011, iar ultimele achizitii vrem sa le facem panacel tarziu in prima parte a lui 2012. Credem ca nu va fi necesar saapelam la credite, vrem sa ne autofinantam investitiile." Companiaa rulat in 2008 afaceri de peste 16,7 mil. euro si are 620 deangajati. Conform contractului, compania trebuie sa mai angajeze120 de persoane.

Popeci Utilaj Greu face parte din grupul de firme Popecicontrolate de Constantin si Calin Popeci, grup din care mai facparte Popeci Utilaj Minier, Popeci Auto si Popeci Motors. Grupul arulat anul trecut afaceri de circa 90 mil. euro conformdeclaratiilor directorului general.

Intreprinderile mari pot sa depuna proiecte pana la sfarsitullui mai pentru a obtine finantare europeana de pana la 5 mil. europentru crearea sau modernizarea unei unitati de productie (fabrica,sectie, instalatie) sau achizitia de instalatii si echipamente.Suma totala alocata este de 110 mil. euro.

Cine ia banii:

Compania: Popeci Utilaj Greu, Craiova

Obiect de activitate: producator de masini-unelte si echipamentepentru industria siderurgica, metalurgica, de prelucrare alemnului, energetica

Suma primita de la UE: 5 mil. euro

Valoarea totala a proiectului: 10,2 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO