Bănci și Asigurări

Populaţia din Bucureşti şi Ilfov are la bănci o treime din totalul depozitelor de retail

Populaţia din Bucureşti şi Ilfov are la bănci o...

Autor: Liviu Popescu

04.11.2015, 19:41 251

Soldul celor mai mari depozite se găseşte în judeţele unde sunt şi cele mai mari salarii, fiind influenţat de gradul de dezvoltare economică al judeţului respectiv. Însă, cele mai mici solduri ale depozitelor nu se găsesc neapărat şi în judeţele unde sunt şi cele mai mici salarii.

Clienţii persoane fizice din munici­piul Bucureşti, inclusiv Ilfov, aveau la finele lunii septembrie de­pozite în lei şi în valută con­stituite la băncile locale de aproa­pe 50 mld. lei (echivalentul a 11 mld. euro), ceea ce reprezintă practic o treime din to­ta­lul de­po­zi­telor populaţiei, potrivit datelor BNR. Re­giu­nea Bucureşti-Iflov înregistra la finele lunii iulie o rată a şomajului de doar 1,8%, potrivit datelor INS. De asemenea, Ca­pi­tala, plus Ilfov, se po­ziţionează pe prima po­ziţie şi în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, res­pec­tiv un milion de persoane cu locuri de muncă, dar şi la nivelul salarial mediu net, cu un câştig de circa 2.360 de lei la finele lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO