Bănci și Asigurări

Portofoliul de credite pentru consum s-a îngroşat cu 9% în ultimul an şi a ajuns la 33 mld. lei

Portofoliul de credite pentru consum s-a îngroşat cu 9%...

Autor: Anelis Baciu

02.12.2015, 00:08 365

Stocul finanţărilor în lei pentru consum şi alte scopuri a consemnat în octombrie un avans anual de peste 8%, bancherii ajungând la un portofoliu de credite în valoare de 33 miliarde de lei, potrivit datelor BNR. Faţă de luna septembrie stocul împrumuturilor pentru consum a fost mai mare cu 200 milioane de lei.

Creditul pentru consum s-a înscris pe trendul pozitiv încă de la jumătatea anului trecut, revenirea fiind susţinută în bună măsură de scăderea dobânzilor la lei la minime istorice.

„Stocul de credite de consum a crescut pentru că s-a dezvoltat şi segmentul finanţărilor imobiliare. Oamenii au achiziţionat locuinţe, iar apoi au avut nevoie de bani şi pentru amenajarea lor. Jumătate din creditele pentru consum merg pe amenajarea şi modernizarea locuinţelor. Totodată, populaţia are încredere în situaţia economică şi implicit nu îi mai e frică se îndatoreze“, a explicat Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance Broker. El spune că şi valoarea medie a unui credit pentru consum s-a majorat în ultima perioadă, iar aceasta depăşeşte 10.000 de euro la nivelul portofoliului Alliance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO