Bănci și Asigurări

Portughezii de la Montepio au pus lacăt sucursalei bancare de pe piaţa românească

Portughezii de la Montepio au pus lacăt sucursalei...

Autor: Anelis Baciu

10.09.2015, 00:00 217

Montepio, sucursala locală de dimensiuni reduse a grupului portughez cu acelaşi nume, nu mai figurează pe lista instituţiilor de credit din registrele BNR, ceea ce înseamnă că ultima fărâmă de acţionariat portughez din piaţa bancară locală dispare, după ce anul trecut şi grupul Millennium a marcat exitul prin tranzacţia de vânzare către OTP. Montepio care a intrat pe piaţa locală la începutul anului 2008 avea o prezenţă redusă în România. La finalul anului trecut sucursala locală contabiliza active de numai 200.000  de lei, potrivit raportului anual al BNR şi se clasa pe ultimul loc în clasament cu o cotă de piaţă de sub 1%.

Montepio este astfel a doua bancă europeană, după instituţia spaniolă La Caixa, care îşi închide pur şi simplu sucursala locală fără să încerce o tranzacţie de vânzare în condiţiile în care nici nu avea un portofoliu prea consistent. Montepio şi La Caixa au demarat operaţiunile din România în acelaşi an, însă portughezii au luat decizia de exit la un an distanţă de acţiunea grupului spaniol.

Sectorul bancar traversează în prezent o perioadă de consolidare şi aşezare după ce mai multe tranzacţii de vânzare a unor bănci şi portofolii au avut loc. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO