Bănci și Asigurări

Posibilă tranzacţie gigant în sistemul bancar: BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, vrea să cumpere gigantul olandez ABN Amro

Posibilă tranzacţie gigant în sistemul bancar: BNP...

Autor: Ştefan Stan

17.06.2022, 14:42 2909

BNP Paribas şi-a manifestat interesul pentru o potenţială achiziţie a ABN Amro Bank, creditorul olandez pentru consumatori care este deţinut de guvern de la criza financiară, relatează Bloomberg News.

Cea mai mare bancă din Franţa a contactat recent guvernul olandez pentru o întâlnire şi a discutat despre interesul său pentru o tranzacţie, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate deoarece informaţiile sunt private. BNP este atrasă de franciza de retail şi corporate a ABN Amro şi de oportunitatea de a se extinde în nordul Europei, au spus persoanele respective.

Guvernul olandez nu examinează serios interesul pentru moment, iar contactul preliminar al BNP nu a avansat către negocieri detaliate, au spus persoanele respective. Statul ar putea prefera să vândă mai multe acţiuni pe piaţă, ceea ce i-ar permite să strângă bani, păstrând în acelaşi timp un anumit control, a declarat una dintre persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO