Bănci și Asigurări

Poşta Română Broker de Asigurare vrea să investească şase mil. lei în următorii trei ani

Poşta Română Broker de Asigurare vrea să investească...

Autor: Adrian Dumitrache

06.11.2014, 15:27 244

Compania şi-a lansat activitatea la 29 octombrie.

"În doar două zile, la cele două birouri de asigurări deschise (în Bucureşti - n.r.), Poşta Română Broker de Asigurare a încheiat opt poliţe RCA şi facultative pentru locuinţe în valoare totală de 1.879 de lei. Până în acest moment, Poşta Română Broker de Asigurare a încheiat contracte cu Asirom VIG, Astra Asigurări, Omniasig VIG, Generali Asigurări, City Insurance, Euroins, Uniqua, Gothaer, Certasig, Carpatica şi Allianz Ţiriac Asigurări", se arată într-un comunicat al Poştei Române.

Directorul general al Poşta Română Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, a afirmat că societatea se află în discuţii cu alte companii de asigurări care dezvoltă produse, atât pe segmentul de retail, cât şi pe segmentul de corporate.

"Activitatea de brokeraj generează aproximativ 52% din veniturile atrase din asigurări. Este doar unul dintre argumentele care au stat la baza înfiinţării propriului broker de asigurare. Un alt argument esenţial este reţeaua Poştei Române. Sunt convins că o bună parte din cele 12 milioane de oameni care intră, lună de lună, în oficiile Poştei Române îşi vor încheia poliţe la noi. Biroul de asigurări din Cluj Napoca (inaugurat joi - n.r.) este primul la nivel teritorial şi vrem să menţinem acelaşi ritm de lansare a punctelor de intermediere şi în restul reşedinţelor de judeţ", a spus Motoroiu.

Poşta Română Broker de Asigurare a deschis joi la Cluj Napoca primul birou teritorial, care se adaugă celor două pucte de distribuţie din Capitală.

"La numai câteva zile de la lansarea Poşta Română Broker de Asigurare suntem optimişti că operatorul naţional de servicii poştale va reuşi să-şi atingă scopul: acela de a deveni cel mai mare intermediar de poliţe din România", a declarat directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, în comunicat.

La finele lunii octombrie, în conferinţa dedicată lansării brokerului, Petrescu a estimat că Poşta România Broker de Asigurare şi-a propus să devină, în următoarele 12 luni, cel mai mare jucător pe piaţa de profil, veniturile din comisioanele încasate din distribuţia contractelor de asigurare fiind estimate la 2,5 milioane de lei în 2015.

"Vrem să ajungem cel mai mare broker de asigurare în următoarele 12 luni. Avem 12.000 de factori poştali care vor asigura distribuţia poliţelor", a afirmat Petrescu în conferinţă.

La nivelul anului 2013, primii trei jucători pe piaţa brokerajului de asigurări după volumul primelor intermediate sunt Safety Broker - 242,5 milioane de lei, Marsh Broker - 234,6 milioane de lei şi Porsche Broker - 151,8 milioane de lei.

În privinţa veniturilor, Safety Broker a încasat 46,9 milioane de lei, fiind urmat de Destine Broker - 33,7 milioane de lei şi Transilvania Broker - 32,4 milioane de lei, potrivit datelor din raportul pe anul 2013 al Autortăţii de Supraveghere Financiară.

Poşta Română Broker de Asigurare a primit autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna septembrie a acestui an.

Societatea este controlată integral de Poşta Română şi, conform bugetului aprobat pentru anul 2014, veniturile totale ale brokerului au fost estimate la 618.900 lei, iar cheltuielile totale sunt anticipate la 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei trei salariaţi ai Poşta România Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO