Bănci și Asigurări

Cum pot să colaboreze băncile şi universităţile? Universitatea Politehnica Bucureşti a inaugurat un laborator de informatică, realizat în parteneriat cu BCR. Sergiu Manea, CEO al BCR: În zona de IT avem circa 500 de colegi, iar 20% dintre colegii noştri sunt studenţi în internship

Cum pot să colaboreze băncile şi universităţile?...

Autor: Valeriu Dănilă

16.04.2025, 00:06 414

Parteneriatul dintre BCR şi Politehnica creează oportunităţi pentru studenţi pentru internshipuri sau de a se angaja la BCR  La BCR lucrau 5.158 de persoane la final de 2024 Mihnea Costoiu, rectorul UPB: „E important să pregătim studenţii pentru meseriile viitorului, aceştia dobândind şi competenţe practice, nu doar teoretice. Noi am adoptat modelul american, în care companiile sunt în universitate, iar universitatea este în companii  Sergiu Manea, şeful BCR: „Atragem studenţii în internship prin interviuri, dar şi prin competiţii studenţeşti. Parteneriatul cu UPB este unul bun şi ne dorim să-l continuăm. Circa 60% dintre studenţii în intership aleg să rămână” Alexandru Antonescu, director data, analytics & AI la BCR: „Nu folosim inteligenţa artificială şi machine learning în deciziile legale, precum închiderea sau suspendarea conturilor clienţilor. Însă ne este foarte utilă în partea comercială”.

Colaborările dintre bănci şi mediul academic prind contur, Universitatea Politehnica prezentând ieri în cadrul unui eveniment un laborator de informatică nou realizat cu sprijinul BCR. O parte de investitie, în valoare de 50.000 de euro, acopera un data center care deserveste laboratorul, care include serverele si componentele asociate. 

La eveniment au fost prezenţi Călin Grigoraş, director IT digital la BCR (foto stânga), Alexandru Antonescu, director data, analytics & AI la BCR, Ciprian Mihai Dobre, prorector, UPB, Mihnea Moisescu, decan, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Răzvan Rughiniş, prodecan, Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehica Bucureşti (UPB) şi Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Este important să pregătim studenţii pentru meseriile viitorului, aceştia dobândind şi competenţe practice, nu doar teoretice. Noi am adoptat modelul american, în care companiile sunt în universitate, iar universitatea este în companii. Nicio universitate din lume nu beneficiază de banii de care ar avea nevoie pentru investiţii şi, de aceea, trebuie să avem parteneriate bune“, a declarat Mihnea Costoiu, rector al UPB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro