Bănci și Asigurări

Prăbuşirea lirei turceşti a lovit UniCredit din plin: Banca italiană a ratat cu mult estimările de profit şi a încasat o lovitură de 846 mil. euro în Turcia

Prăbuşirea lirei turceşti a lovit UniCredit din plin:...
08.11.2018, 11:10 15047

UniCredit ratează estimările de profit, după ce a încasat o lovitură de 846 de milioane de euro din cauza băncii turceşti Yapi Kredi, şi a început să crească provizioanele înaintea obţinerii unei înţelegeri de sancţiuni cu Statele Unite, scrie Financial Times.

Anunţul, care subliniază din nou creşterea rapidă a volatilităţii în sectorul bancar european, vine alături de prezentarea rezultatelor băncii pe T3. UniCredit a raportat un profit net de 29 de milioane de euro, mult sub aşteptările de 907 mil. euro. 

Jean-Pierre Musteir, CEO UniCredit, a spus că ”banca a livrat rezultate sub aşteptări, într-un mediu macroeconomic extrem de dificil”. Lovitura din Turcia vine pe fondul scăderii abrupte a lirei turceşti, care a afectat valoarea participaţiei indirecte de 41% a UniCredit în Yapi. 

Profitul operaţional al UniCredit Group pe activităţile de bază a crescut în T3 cu 21,9%, la 1,8 miliarde de dolari. Mustier a spus că pe lângă problemele cu operaţiunile turceşti şi provizioanele pentru sancţiunile care urmează din partea SUA, banca de asemenea ia măsuri pentru a-şi creşte rezervele de capital. ”Implementăm o serie de măsuri pentru a ne proteja poziţia de capital, inclusiv renunţarea la o serie de active precum cele din real-estate”, a spus Mustier. 

Acţiunile UniCredit au scăzut cu 1,68% joi dimineaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO