Bănci și Asigurări

Prăbuşirea pieţei crypto: Bitcoin a coborât dimineaţă sub 21.000 de dolari. ”Totul este în flăcări în acest moment, fie că este vorba de acţiuni, fie că este vorba de activele cripto sau de orice altceva”

Prăbuşirea pieţei crypto: Bitcoin a coborât...

Autor: Ştefan Stan

14.06.2022, 10:43 5762

Bitcoin a coborât pentru scurt timp sub 21.000 de dolari marţi, înainte de a reveni uşor, continuându-şi prăbuşirea alături de întreaga piaţă crypto, scrie CNBC. 

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproximativ 10% în ultimele 24 de ore, în timp ce ethereum s-a prăbuşit cu peste 6% în aceeaşi perioadă, potrivit datelor Coinbase.

"Totul este în flăcări în acest moment, fie că este vorba de acţiuni, fie că este vorba de activele cripto sau de orice altceva", a declarat Nirmal Ranga, şeful departamentului de tranzacţionare şi analiză tehnică de la bursa de criptomonede ZebPay.

"Ceea ce vedeţi pe piaţă este... frică, incertitudine şi îndoială. Din punct de vedere tehnic, pieţele par supravândute şi trebuie să existe un anumit nivel minim pe care îl vom atinge la bitcoin în viitorul apropiat", a declarat acesta pentru emisiunea "Street Signs Asia" de la CNBC.

Criptomonedele au fost lovite luni, deoarece platforme de tranzacţionare precum Celsius şi Binance au oprit retragerile, iar unele companii au redus locurile de muncă.

Celsius a declarat că retragerile, operaţiunile de swap şi transferurile între conturi vor fi oprite din cauza "condiţiilor extreme de pe piaţă" şi că această măsură a fost menită să "stabilizeze lichiditatea şi operaţiunile".

"Luăm această măsură astăzi pentru a pune Celsius într-o poziţie mai bună pentru a-şi onora, în timp, obligaţiile de retragere", a declarat compania într-un memoriu.

Între timp, Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a întrerupt retragerile de bitcoin timp de peste trei ore "din cauza unei tranzacţii blocate care a provocat o întârziere".

Capitalizarea pieţei pentru criptomonede a scăzut luni sub 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din februarie 2021, potrivit datelor CoinMarketCap. Aproximativ 200 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţă în ultimele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO