Bănci și Asigurări

Premieră pe piaţa de asigurări: Asirom lansează asistentul virtual Clara, primul chatbot care emite poliţe de asigurare din România

Cristian Ionescu, Preşedinte Asirom

Cristian Ionescu, Preşedinte Asirom

Autor: Cristina Bellu

03.09.2019, 11:59 862

Asirom, al doilea cel mai mare asigurător local din portofoliul grupului austriac VIG, anunţă lansarea în România a asistentului virtual Clara, primul chatbot inteligent care emite poliţe de asigurare de călătorie.

Proiectul dezvoltat în colaborare cu Druid, start-up-ul de inteligenţă artificială condus de Liviu Drăgan, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali din IT, integrează tehnologie OCR prin care scanarea, trimiterea şi verificarea datelor din buletin se realizează în câteva secunde, este integrată cu ING pentru procesarea rapidă a plăţilor şi comunică în permanenţă prin servicii web cu sistemul intern utilizat de Asirom.

Totodată, prelucrarea datelor este aprobata de utilizator, acesta primind automat pe email acordul de procesare a datelor conform reglementărilor GDPR, confirmarea de plată şi poliţa de asigurare, în mai puţin de zece minute de la iniţierea procesului.

“Clara este un prim pas pe care Asirom îl face în dezvoltarea de noi canale de emitere a poliţelor de asigurare, într-o experienţă 100% digitală, mobilă şi modernă. Demarăm cu poliţele de călătorie, însă nu excludem în viitor emiterea asistată de chatboţi a asigurărilor de sănătate sau a asigurărilor CASCO”, explică Cristian Ionescu, Preşedinte Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO