Bănci și Asigurări

Preşedintele ANAF anunţă încasări mai mari la buget cu 20 miliarde, pe primele 8 luni ale anului

Preşedintele ANAF anunţă încasări mai mari la buget...

Autor: Departamentul Economic

14.09.2019, 10:36 432

Mirela Călugăreanu a anunţat că, în primele opt luni ale acestui an, încasările la buget au fost mai mari cu 20 de miliarde, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Preşedintele ANAF a precizat că sancţiunile aplicate de instituţie s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei.

„Pentru că ne dorim într-adevăr să asigurăm confortul acestei ţări, prin realizarea veniturilor bugetare planificate, din acest punct de vedere suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât cele realizate în perioada similară a anului precedent. Un lucru important este că şi conformarea contribuabililor cu privire la obligaţiile fiscale a crescut. De asemenea, 20 de miliarde în plus au fost declarate faţă de anul precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste un miliard. Deci trendul este pozitiv”, a declarat Mirela Călugăreanu, sâmbătă, la Antena 3.

Preşedintele ANAF a mai spus că rezultatele acţiunilor derulate de cei de la departamentul antifraudă au fost foarte bune în acest an.

„În legătură cu rezultatele acţiunilor derulate de colegii de la antifraudă în cursul acestui an, „Demetra”, „Integrum” şi alte acţiuni specifice, pot să vă comunic că au fost rezultate semnificative. Sancţiunile aplicate, confiscări, amenzi şi alte asemenea, s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei”, a conchis Călugăreanu.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. De asemenea, DGAF a lansat în martie operaţiunea „Integrum”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO