Bănci și Asigurări

Preşedintele ANAF Lucian Heiuş: Încasările ANAF au crescut în primele 8 luni cu 12,5%

Preşedintele ANAF Lucian Heiuş: Încasările ANAF au...

Autor: Dorin Oancea

02.10.2022, 11:00 22935

Încasările ANAF au crescut în primele opt luni ale anului cu 22,4% în termeni nominali şi cu 12,5% în termeni reali, la 246,2 miliarde lei, a declarat preşedintele ANAF Lucian Heiuş într-o emisiune televizată. Heiuş spune că a început să primească telefoane de ameninţare, din cauza controalelor.

Planul instituţiei pentru acest an este 375,9 miliarde lei, a precizat Heiuş, la Digi24.

Şeful ANAF a sspus că, în urma controalelor începute la persoanele fizice, a început să primească telefoane de ameninţare. „Este normal când ai o astfel de funcţie”, a spus Heiuş, care a precizat că este apelat de pe cartele pre-pay şi că nu se sperie.

Instituţia spune că a identificat diferenţe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate şi cele realizate în cazul a 500.000 de persoane. Instituţia a suplimentat efectivul de inspectori pentru persoanele fizice şi că în prezent media lunară a diferenţelor de venituri descoperite este de 20 de milioane de lei, din care impozitul calculat este 5 milioane de lei.

Şeful ANAF spune că în perioada următoare vor fi demarate licitaţiile pentu digitalizarea instituţiei, într-un program gestionat împreună cu Ministerul Finanţelor şi că speră ca până la finele anului viitor să funcţioneze deplin factura electronică.

În context, preşedintele ANAF a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO