Bănci și Asigurări

Preşedintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va vizita România

Preşedintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va...

Autor: Dorin Oancea

07.04.2022, 20:03 21

Preşedintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va ajunge la Bucureşti miercuri, 13 aprilie, pentru o vizită oficială de două zile.

Aceasta va fi prima vizită a lui David Malpass în România, în calitate de preşedinte al Grupului Banca Mondială. Vizita reafirmă angajamentul Grupului Banca Mondială de a sprijini România în eforturile sale pentru o creştere economică durabilă şi incluzivă.

„Grupul Banca Mondială are un parteneriat puternic cu România. Vom continua să sprijinim eforturile României orientate spre o creştere economică care se bazează pe stabilitate macroeconomică, incluziune socială şi instituţii performante”, a declarat David Malpass, preşedintele Grupului Banca Mondială. „În această perioadă tulbure în regiune, suntem pregătiţi să sprijinim România pe măsură ce găzduieşte cetăţeni care părăsesc Ucraina, precum şi să continuăm să lucrăm cu autorităţile publice în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai pentru toţi românii.”

În cadrul vizitei sale, David Malpass se va întâlni cu reprezentanţi ai sectorului public şi parteneri ai Grupului Banca Mondială din România şi va avea ocazia să viziteze un proiect derulat cu asistenţă din partea Băncii Mondiale în sectorul educaţiei, cu accent pe sprijinirea comunităţii rome.

Alături de preşedinte vor fi Anna Bjerde, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Gallina A. Vincelette, director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană şi Ary Naim, director regional al Corporaţiei Financiare Internaţionale (CFI) pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este alcătuit din 9 proiecte de investiţii în valoare totală de 1,78 miliarde USD şi servicii de asistenţă tehnică şi analitică în valoare de 124,62 milioane USD. La 15 februarie, angajamentul CFI era de 1,04 miliarde USD în peste 30 de proiecte, dintre care 55% reprezentau investiţii în instituţii financiare, iar restul de 45% investiţii în sectorul real. Portofoliul excepţional al CFI se ridică la 954,48 milioane USD, iar portofoliul angajat de CFI în România ocupă locul 1 în noua regiune a CFI din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO