Bănci și Asigurări

Preşedintele Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2020, cu venituri considerate de analişti ca fiind prea optimiste şi cu cheltuieli subestimate

Preşedintele Iohannis a promulgat legea bugetului de...

Autor: Răzvan Botea

07.01.2020, 00:00 198

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretele pentru promulgarea legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Guvernul şi-a angajat la sfârşitul anului trecut răspunderea pe legea bugetului de stat pentru anul 2020 şi pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. 

Proiectul de lege prevede venituri de 360 mld. lei, considerate de analişti prea optimiste, şi cheltuieli de 400 mld. lei. De asemenea, bugetul este construit pe o creştere economică de 4,1%, în condiţiile în care nicio previziune a analiştilor economici nu este de peste 3,5% creştere reală a PIB în 2020.

„Avem amendamente pentru obiective din domeniul mediului prezentate de USR pentru operaţionalizarea sumarului masei lemnoase. Avem de asemenea alocări pentru sistemele mobile de măsurare a calităţii aerului şi pentru alte obiective importante din domeniul mediului. Sigur, că mi-ar fi foarte greu să trec în revistă toate amendamentele formulate. Există fără discuţie posibilitatea ca unele amendamente cu efecte benefice să nu le fi putut accepta. Credeţi-mă, este vital pentru România să dea un semnal ferm că porneşte lupta cu dezechilibrele economice, readuce bugetul de stat şi în general indicatorii macroeconomici spre echilibru", a afirmat premierul Ludovic Orban, citat de Mediafax. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO