Bănci și Asigurări

Preşedintele Joe Biden: Putin vrea să reconstruiască URSS. Am autorizat o nouă tranşă de sancţiuni masive, care-l vor costa extrem de scump pe Putin. ”Marţi am oprit deja guvernul Rusiei să se finanţeze de pe pieţele internaţionale. Acum vom aplica aceeaşi restricţie şi la companiile deţinute de stat. Vizăm şi oligarhii ruşi şi familiile lor, precum şi marile bănci”

Preşedintele Joe Biden: Putin vrea să reconstruiască...

Autor: Ştefan Stan

24.02.2022, 21:08 517

Am gândit aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi să minimalizeze impactul asupra SUA şi a aliaţilor ei. Nu facem asta singuri, avem o coalţie care cuprinde peste jumătate din economia globală. 

Vom limita abilitatea Rusiei să opereze cu dolari, euro, lire sterline şi yeni. Vom opri capacitate Rusiei de a-şi finanţa şi creşte armata. Deja am văzut impactul măsurilor noastre asupra rublei. Acţiunile de azi deja au sancţionat masiv băncile ruseşti, care împreună deţin active peste 1.000 de mld. dolari. Vom tăia orice legătură cu cea mai mare bancă rusească, care deţine singură aproape o treime din sistemul bancar din Rusia.

De asemenea, azi anunţăm că vom bloca încă patru mari banci. Asta înseamnă că orice bunuri şi depozite deţin în SUA vor fi înghetate. 

De asemenea, vom adăuga o listă dintre elitele Rusiei şi familiile lor, şi îi vom sancţiona de asemenea. Aceştia sunt oameni care au avut de câştigat din politicile lui Putin. 

Marţi am oprit deja guvernul Rusiei să se finanţeze de pe pieţele internaţionale. Acum vom aplica aceeaşi restricţie şi la companiile deţinute de stat.

Impactul acestor măsuri va veni în timp. Estimăm că aceste măsuri vor reduce la jumătate importul de tehnologie în Rusia şi vor da o lovitură puternică capacităţii Moscovei să se înarmeze. 

Suntem pregătiţi să facem mai mult. Pe lângă măsurile economice, suntem pregătiţi să ne apărăm aliaţii din NATO. Vineri, vom avea un Summit al NATO şi ne vom afirma solidaritatea şi vom vedea care sunt următorii paşi. 

Chiar dacă în acest an am oferit asistenţă de 650 de milioane de dolari Ucrainei, forţele noastre nu se vor implica în războiul cu Rusia din Ucraina. Forţele noastre vor veni în Europa pentru a apăra aliaţii din NATO. 

"Putin este agresorul. Putin a ales acest război, iar, acum, el şi ţara sa vor suporta consecinţele", a afirmat Joseph Biden, conform CNN.

Liderul de la Casa Albă a condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei. "Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp. Am conceput în mod intenţionat aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi pentru a minimiza impactul pentru Statele Unite şi pentru aliaţii noştri. Statele Unite nu fac singure acest lucru", a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că se vor ralia toate ţările din cadrul Uniunii Europene şi din Grupul G7.

Joseph Biden a precizat că nu intenţionează să discute cu Vladimir Putin. "Nu am planuri de a mai vorbi cu el. Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei va avea ajunge să coste Rusia scump din punct de vedere economic şi strategic. Putin va fi izolat pe scena internaţională. Opţiunea lui Putin de a lansa un război total nejustificat asupra Ucrainei va lăsa Rusia mai slăbită, iar restul lumii va fi mai puternică", a atras atenţia preşedintele SUA.

Vladimir Putin vrea reconstituirea URSS. Vladimir Putin "are ambiţii mai mari decât Ucraina. De fapt, vrea să restabilească fosta Uniune Sovietică. Despre acest lucru este vorba. Şi cred că ambiţiile lui intră total în contradicţie cu locul în care a ajuns restul lumii", a subliniat Biden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO