Bănci și Asigurări

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că România respinge proiectul finlandez al bugetului UE, 2021-2027

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că România...

Autor: Iulian Anghel

13.12.2019, 00:00 434

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles, unde participă la summitul Consiliului European că România nu agreează proiectul finlandez (Finlanda deţine preşedinţia UE) al bugetului multianual 2021 – 2027 şi îl va respinge.

Finlanda a modificat proiectul României (care a deţinut preşedinţia UE înaintea ei) şi a tăiat din fondurile est-europenilor.

“Nu sunt deloc de acord cu această propunere finlandeză, nouă nu ne convine din niciun punct de vedere şi se pare că nu suntem singurii. Propunerea nu ne satisface absolut deloc, lipsesc chestiuni esenţiale, de exemplu flexibilitatea între fonduri. Banii alocaţi pentru coeziune sunt prea puţini, pentru politica agricolă comună, împărţirea banilor şi condiţionalităţile, de asemenea, nu ne satisfac. Ştiţi că politica agricolă şi coeziunea sunt extrem de importante pentru noi. În acest sens nu voi agrea sub nicio formă această propunere finlandeză şi, cu siguranţă, vom ajunge la ceea ce se şi propune în concluzii, să delegăm Preşedintelui Consiliului munca de elaborare a unui nou draft pentru MFF.” 

Preşedintele a mai calificat proiectul Comisiei Europene de reducere masivă a emisiilor cu efect de seră şi pe care deja Polonia, Cehia şi Ungaria îl critică aspru, de foarte complicat pentru ţările din Est pentru că pretinde foarte mulţi bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO