Bănci și Asigurări

Presedintele Libra Bank a fost acceptat de turci si ciprioti

25.07.2000, 00:00 265



Dan Constantinescu, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor, a fost reinvestit presedinte al Bancii Romane pentru Relansare Economica - Libra Bank, care a fost preluata in aprilie, de la omul de afaceri Viorel Catarama, de un grup de investitori turci si ciprioti.

"Noua conducere a stabilit deja strategia de dezvoltare pe termen scurt si mediu, atentia fiind indreptata spre extinderea retelei teritoriale si dezvoltarea activitatilor de ghiseu", a declarat ieri Ziarului Financiar, Dan Constantinescu, presedintele bancii.

La inceputul lunii aprilie un grup de 19 persoane fizice din Turcia si Cipru au preluat, in principal de la Elvila Interntional si omul de afaceri Viorel Catarama, 88% din capitalul bancii. Potrivit termenilor contractuali fiecare din cei 19 proprietari detine sub 5% din capitalul bancii, evitandu-se astfel obtinerea avizului din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Desi, banca are capital majoritar strain, totusi isi va pastra numele de Libra Bank. In urma acestei tranzactii, conducerea bancii, aprobata de altfel de Adunarea Generala a Actionarilor de la sfarsitul lui iunie, a fost modificata. Astfel, presedinte a ramas tot Dan Constantiescu iar cei trei noi vicepresedinti sunt Nurhan Candemir, Cristina Mahika Voiconi si Ismail Hakki Tuyun.

"Strategia aprobata de noii actionari se concetreaza pe deschiderea a doua-trei sucursale pe an, pe dezvoltarea decontarilor externe, dar si pe lansarea de carduri de credit si de debit", a explicat Constantinescu. El a adaugat ca se are in vedere dezvoltarea unei anumite "zone de retail in functie de posibilitatile bancii si de capacitatea de absorbtie a pietei".

Referitor la rezultatele financiare pe primele luni ale anului, Constantinescu a precizat ca "practic toata afacerea a pornit de la zero si nu se poate vorbi de dimensiunea unor indicatori, sau chiar daca ar fi punctati acestia nu ar fi relevanti".

Libra Bank a fost infiintata in 1996, printre membrii fondatori fiind Viorel Catarama si fostul ministru al apararii, Victor Babiuc. Banca are in prezent trei sucursale, doua in Bucuresti si una in judetul Bihor, urmand ca in foarte scurt timp sa mai fie inaugurata una la Constanta. Anul trecut banca a intregistrat un profit de 318 milioane de lei, iar capitalul social este in prezent de 100,57 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO