Bănci și Asigurări

Preţul Brexitului: Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,4% în luna aprilie, de patru ori peste aşteptări, după ce producţia a suferit cea mai gravă prăbuşire din ultimii 17 ani

Preţul Brexitului: Economia Marii Britanii s-a...

Autor: Alex Ciutacu

10.06.2019, 13:23 500

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,4% în luna aprilie în contextul în care mai multe sectoare „au îngheţat” pe fondul evoluţiilor recente ale Brexitului, potrivit The Independent.

Nivelul cu care s-a contractat economia este de 4 ori mai mare faţă de aşteptările analiştilor şi a marcat a doua scădere consecutivă a economiei, după o contracţie de 0,1% în luna martie.

Producţia industrială a scăzut în luna aprilie cu 2,7% în comparaţie cu luna martie când s-a prăbuşit cu 3,9% - cea mai abruptă scădere din iunie 2002 şi până în prezent.

Biroul Naţional de Statistică susţine că acesta este rezultatul unor scăderi bruşte în producţia auto, care a înregistrat un declin de 24%.

Mai mult fabrici auto s-au închis în luna aprilie în contextul în care producătorii se pregăteau pentru un Brexit fără acord.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO