Bănci și Asigurări

Prima casă 2011 la start: plafoanele de garanţii au fost repartizate băncilor

Autor: Ciprian Valentin Botea

30.01.2011, 14:21 61

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a repartizatcelor 21 de bănci participante la Prima casă plafoanele de garanţiipentru creditele care urmează să fie acordate anul acesta prinprogramul guvernamental.

Cel mai mare plafon - de 64 mil. euro, adică aproape o treimedin garanţiile totale repartizate pentru 2011 - a revenit BCR,instituţia care a acordat cele mai multe credite prin acest programanul trecut. BRD, a doua bancă locală după active, a primit unplafon de 32 mil. euro.

Plafoanele au fost repartizate pe baza realizărilor anterioareşi a proiecţiilor prezentate de bănci pentru anul acesta, astfel căal treilea cel mai mare plafon a fost primit de Raiffesien, carepoate da credite în valoare de 25 mil. euro prin programulguvernamental.

În paralel, grecii de la Banca Românească şi Alpha Bank auprimit plafoane de 21 mil. euro, respectiv 18 mil. euro. Cel maimic plafon a fost obţinut de Volksbank, a şaptea bancă locală dupăactive, care poate da credite garantate de stat în limita a 100.000de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO