Bănci și Asigurări

Primăriile şi asociaţiile de proprietari devin brokeri pentru asigurarea obligatorie a locuinţei

Primăriile şi asociaţiile de proprietari devin brokeri pentru asigurarea obligatorie a locuinţei

Autor: Ciprian Botea

13.07.2011, 13:07 1323

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va permitePool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania careemite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, să seimplice direct în vânzarea poliţelor prin încheierea unorprotocoale de colaborare cu primăriile sau asociaţiile deproprietari.

Poliţele sunt distribuite în prezent doar de către cele 13societăţi membre ale PAID.

"Măsura luată de Consiliul CSA este menită să contribuie lacreşterea mai rapidă a numărului de locuinţe asigurate împotrivariscurilor de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, având învedere faptul că expunerea României la calamităţile naturale estefoarte ridicată", potrivit unui anunţ al instituţiei.

Numărul locuinţelor asigurate este în prezent de circa 3milioane, din care 600.000 sunt asigurate printr-o poliţăobligatorie, potrivit datelor CSA. Alte cinci milioane de locuinţetrebuie asigurate până la începutul lunii august, printr-o poliţăobligatorie sau facultativă, altfel proprietarii riscând amenziîntre 100 şi 500 de lei.

Cei care optează pentru o poliţă facultativă trebuie să fieacoperiţi şi împotriva riscurilor de cutremur, alunecări de terenşi indundaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO