Bănci și Asigurări

Primăvară cu deficit de lichiditate, în contextul crizei coronavirus. Soldul sumelor împrumutate de bancheri în luna mai prin operaţiuni repo a depăşit 8,9 mld. lei după ce în aprilie era de 13,6 mld. lei. Creditele de urgenţă de la BNR au scăzut la 86 mil. lei

Primăvară cu deficit de lichiditate, în contextul...

Autor: Claudia Medrega

10.06.2020, 11:00 118

♦ BNR a cumpărat în luna mai titluri de stat în lei de pe piaţa secundară în valoare de 1,61 mld. lei, sub nivelul din aprilie, de 1,88 mld. lei ♦ Unele bănci au avut deficit de lichiditate, însă au existat şi bănci care au avut excedent şi au apelat la facilitatea de depozit pe o zi oferită de BNR unde au plasat în luna mai 448,8 mil. lei, după ce în aprilie au depus circa 665 mil. lei.

Lunile de primăvară au adus defi­cit de lichiditate pentru unele bănci, care rămânând în pană de lei au apelat la împru­mu­turi de la banca centrală atât prin ope­ra­ţiuni repo bilaterale, cât şi prin credite de urgenţă de la BNR pe o zi, prin facilitatea Lombard.

BNR le-a dat băncilor în luna mai lichiditate prin operaţiuni repo bilaterale, stocul mediu zilnic fiind de 8,97 mld. lei, sub nivelul din aprilie, de 13,6 mld. lei, în timp ce în martie soldul mediu zilnic al sumelor împrumutate prin repo a fost de 1,17 mld. lei. În primele două luni ale anului nu au existat astfel de tranzacţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO