Bănci și Asigurări

Primele brute subscrise de asigurătorul Allianz-Ţiriac au crescut uşor în primul trimestru, la 396 milioane lei, după avansul cu 20% al asigurărilor de viaţă şi cu 17% al celor de locuinţă

Primele brute subscrise de asigurătorul Allianz-Ţiriac...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2021, 11:04 65

Allianz-Ţiriac a subscris în primul trimestru din 2021 prime brute totale de 396,7 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de perioada similară de anul trecut, în condiţiile în care vânzările de asigurări de viaţă au avut un avans de peste 20%, iar cele ale asigurărilor de locuinţă de peste 17%, a anunţat joi compania de asigurări.

În primele trei luni din 2020, asigurătorul a avut prime brute subscrise de circa 393 milioane lei

Creşterile de două cifre pe aceste segmente au dus ponderea asigurărilor de viaţă şi non-auto la aproape 52% din subscrierile totale la finalul lunii martie 2021.

Pe segmentul asigurărilor auto, subscrierile au fost constante în primul trimestru din 2021, în condiţiile creşterii vânzărilor de asigurări Casco şi a scăderii uşoare a vânzărilor de asigurări RCA.

Profitul operaţional a avansat cu aproximativ 8% în primul trimestru din 2021, până la 43,5 milioane de lei.

„Anul 2021 a început încurajator pentru Allianz-Ţiriac. Vânzările din primele trei luni au fost uşor mai mari decât cele din primul trimestru din 2020, care consemnase o creştere de două cifre înainte de debutul pandemiei. Oamenii caută acum mai mult ca oricând produse relevante pentru nevoile lor şi uşor de accesat, iar pentru a le oferi cele mai bune soluţii, noi mizăm în 2021 pe simplificarea interacţiunii asigurător-client, prin implementarea de instrumente de vânzare şi despăgubire intuitive care să susţină totodată efortul partenerilor noştri de distribuţie”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO