Bănci și Asigurări

Primele cedate în reasigurare au scăzut anul trecut cu 18% după mai multe creşteri consecutive

Primele cedate în reasigurare au scăzut anul trecut cu...

Autor: Andra Oprescu

16.03.2015, 00:00 93

Primele brute subscrise cedate în reasigurare au scăzut anul trecut  cu 18,4%  faţă de 2013 după ce în ultimii ani acestea s-au situat pe un trend ascendent, potrivit datelor ASF. Astfel, primele cedate în reasigurare în 2014 au fost de 1,9 mld. lei, reprezentând  23,5% din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurare. 

Cea mai mare pondere în primele brute subscrise cedate în reasigurare în 2014 au avut-o asigurările generale. Pentru această categorie au fost cedate în reasigurare prime brute subscrise în valoare de 1,86 mil. lei lei, reprezentând 28,8% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurări generale.

În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, nivelul primelor cedate în reasigurare a scăzut uşor având o pondere de 3% în totalul primelor brute subscrise pentru asigurări de viaţă. Numărul societăţilor de asigurare care au cedat riscuri în reasigurare pentru asigurările generale este de 26 , în timp ce 16 societăţi au cedat riscuri pentru asigurările de viaţă. Activitatea de primiri în reasigurare a avut o scădere de 26,7% faţă de 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO