Bănci și Asigurări

Primele cifre dezvăluite de ASF după falimentul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări. Astra Asigurări mai are 3,5 mil. lei în conturi după 18 luni de administrare specială

Primele cifre dezvăluite de ASF după falimentul uneia...

Autor: Anelis Baciu

03.09.2015, 00:08 3122

Sumele din conturi au scăzut de 6 ori în ultimul an şi jumătate, în timp ce datoriile pentru daune au urcat cu 40%.

Astra Asigurări, companie în cazul căreia Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) a decis falimentul, mai are 3,5 milioane de lei (790.000 euro) în conturi, faţă de 20 de milioane de lei la data deschiderii procedurii de redresare financiară, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

„Variaţia disponibilităţilor în conturi este nesemnificativă în raport cu volumul total al plăţilor de daune efectuate şi trebuie privită în corelaţie cu evoluţia încasărilor, precum şi a altor categorii de plăti (ex. reasigurare)“, au declarat pentru ZF reprezentanţii KMPG.

În plus, ei spun că Astra opera pe un volum foarte scăzut al disponibi­lităţilor în raport cu amploarea activităţii dinainte de deschiderea procedurii de redresare financiară, „situaţie reflectată şi de indicatorul de lichiditate care era sub limita prevazută de reglementările prudenţiale încă de la finalul anului trecut“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO