Bănci și Asigurări

De ce nu mai primesc băncile depozite în euro de la populaţie? Simplificarea ofertei, ideea ca populaţia să nu mai „blocheze banii“ la dobândă 0% sau să nu mai plătească comisioane sunt motivele invocate de ING

 De ce nu mai primesc băncile depozite în euro de la...

Autor: Claudia Medrega

19.02.2022, 12:52 45275

ING Bank, a patra cea mai mare bancă din România după active, a decis că persoanele fizice şi companiile  nu vor mai putea constitui depozite la termen în euro din 30 aprilie.

„Retragerea temporară din ofertă a depozitelor la termen în euro este rezultatul unei decizii de simplificare a ofertei noastre comerciale, având în vedere că nu mai există un beneficiu pentru client în a «bloca» banii pentru un anumit termen, remunerarea acestor conturi fiind egală cu zero“, a răspuns ING Bank pentru ZF.

Practic, începând cu data de 30 aprilie 2022 nu va mai fi posibilă constituirea de depozite la termen în euro. Iar pentru depozitele în euro constituite sau reînnoite de la 1 februarie 2022, dobânda aferentă este de 0%, după cum a transmis ING clienţilor.

Raiffeisen nu mai primeşte din 2019 depozite în euro de la populaţie.

Deşi dobânzile remunerate la depozitele populaţiei în euro sunt foarte mici, chiar 0%, românii au început să-şi facă mai multe depozite în euro decât în lei, de teama deprecierii leului, dar şi din cauza creşterii inflaţiei în ultimul an peste 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO