Bănci și Asigurări

Primul atac serios la fundaţia bankingului tradiţional: Orange îşi lansează banca în următoarele şase luni

Primul atac serios la fundaţia bankingului tradiţional:...

Autor: Anelis Baciu

21.12.2016, 07:00 34342
Competiţia şi aşa ridicată din siste­mul bancar tradiţional european s-ar pu­tea înteţi de anul viitor, în condiţiile în care operatorul francez de telefonie mo­bilă Orange şi-a propus să atace se­rios fundamentele bankingului tra­di­ţio­nal prin lansarea propriei bănci digitale.

Orange are planuri ambiţioase în sec­torul bancar şi este posibil să facă faţă mai bine concurenţei decât băncile tra­di­ţio­nale, deorece activează într-o in­dustrie un­de presiunea concurenţială este mult mai accentuată decât în sec­to­rul financiar, scrie cotidianul francez Les Echos.

Orange îşi va lansa operaţiunile ban­care digitale mai întâi în Franţa, ur­mând ca apoi să se extindă în Belgia şi Spania.

Orange Bank vi­zea­ză atra­gerea a circa 2 milioa­ne de clienţi în zece ani de func­ţio­nare. Obiecti­vul poa­te părea prea am­biţios în com­pa­raţie cu rea­li­ză­rile ING Bank care a ajuns la un m­ilion de cli­enţi de servicii di­gitale la 15 ani de la lan­sa­rea aces­tora. Un re­zul­tat si­milar a ob­ţi­nut şi Bourso­rama, ban­­ca di­gi­tală a SocGen, care după 11 ani de func­ţio­na­re a ajuns la 900.000 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO