Bănci și Asigurări

Primul creditor britanic care pune o femeie în poziţia de CEO: Alison Rose va conduce Royal Bank of Scotland

Primul creditor britanic care pune o femeie în poziţia de CEO: Alison Rose va conduce Royal Bank of Scotland

ALISON ROSE va conduce Royal Bank of Scotland

Autor: Alex Ciutacu

23.09.2019, 00:00 122

Sarcina ei este să repare în continuare reputaţia pătată a RBS şi să readucă banca pe mâinile privaţilor - la peste 10 ani după ce un ajutor de stat de 45 de miliarde de lire sterline i-a salvat în criza financiară.

Unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, o numeşte pe Alison Rose pe poziţia de director executiv al băncii, fiind prin urmare primul creditor britanic care numeşte o femeie în această poziţie, potrivit CNBC. Rose, care a primit o mare susţinere pentru a prelua această funcţie, îi va urma la conducere lui Ross McEwan, în data de 1 noiembrie. Acesta din urmă va deveni noul CEO al National Australia Bank.

Alison Rose lucrează pentru Royal Bank of Scotland de 27 de ani şi preia conducerea creditorului într-un moment dificil în care băncile britanice se pregătesc pentru urmările economice ale Brexitului. Sarcina ei este să repare în continuare reputaţia pătată a RBS şi să readucă banca pe mâinile privaţilor - la peste 10 ani după ce un ajutor de stat de 45 mld. lire sterline i-a salvat în criza financiară.

„În urma unui proces riguros atât intern, cât şi extern, sunt încrezător că am ales cea mai bună persoană pentru această poziţie“, spune Howard Davies, preşedintele Royal Bank of Scotland. Rose va primi un salariu de bază de 1,1 mil. lire sterline pe an, adică 1,38 mil. dolari, plus acţiuni echivalente cu 100% din salariu. Creşterea de salariu nu este semnificativă neapărat pentru Rose care câştiga până acum 1 mil. lire sterline pe an.

 
AFACERI DE LA ZERO