Primul pachet de credite neperformante mixt - retail şi corporate: Raiffeisen vrea să scape de un pachet de neperformante, suma vehiculată fiind de peste 250 mil. euro

20 oct 2017 Autor: Claudia Medrega

Raiffeisen Bank, a patra bancă de pe piaţa românească după active, intenţionează să continue curăţarea bilanţului şi vrea să vândă un pachet de credite neperformante (NPL-non-performing loans) de circa 250-270 mil. euro, expunere contractuală, au declarat pentru ZF surse din piaţă. Pachetul de NPL-uri este deja „în piaţă“, iar parafarea tranzacţiei este anticipată până la sfârşitul acestui an. „Este primul pachet de credite neperformante mixt - retail şi corporate - scos la vânzare de Raiffeisen. Până acum banca a avut o altă stra­te­gie, vânzând doar pachete de credite NPL de retail, de valori mici“, au explicat sursele citate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2017

 
Cuvinte cheie:
pachet
, credite neperformante
, raiffeisen
, retail
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide