Bănci și Asigurări

Principalele bănci din România consideră că riscul provenind din cadrul legislativ incert şi impredictibil este dificil de gestionat şi are impact ridicat asupra sistemului

Principalele bănci din România consideră că riscul...

Autor: Cristina Bellu

02.09.2019, 15:38 230

Principalele bănci din România au evaluat riscul provenind din cadrul legislativ incert şi impredictibil în domeniul financiar-bancar ca fiind unul sever, însă cu o intensitate în scădere, potrivit sondajului trimestrial privind riscurile sistemice realizat de către BNR, care a inclus răspunsurile principalelor 10 bănci din România.

Acestea estimează riscul menţionat ca fiind dificil de gestionat şi cu un impact foarte ridicat asupra sistemului financiar.

În cadrul sondajului a fost introdus un nou risc privind tensionarea echilibrelor macroeconomice interne, care a fost evaluat de către instituţiile de credit drept primul risc ridicat după importanţă, el fiind  apreciat ca având o probabilitate ridicată de apariţie, un impact peste medie şi fiind dificil de gestionat.

“Aprecierea băncilor referitoare la acest risc este în linie cu evaluările BNR. Conform celui mai recent Raport asupra stabilităţii financiare 2, BNR a evaluat acest risc ca fiind unul ridicat şi în creştere comparativ cu evaluările anterioare în contextul deteriorării balanţei contului curent şi al incertitudinilor privind conduita politicii fiscale”, menţionează sondajul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO