Bănci și Asigurări

Principalii indici Robor au staţionat joi, după două zile de scăderi

Principalii indici Robor au staţionat joi, după două...

Autor: Mediafax

01.02.2019, 00:00 98

Principalii indici ROBOR au staţionat ieri, după două zile de scăderi. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3,06%, arată datele BNR. 

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a menţinut la 3,29% pe an. Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătite la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas ieri la 3,41% pe an.

Doar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătite la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut ieri la 3,47% pe an, de la 3,48% miercuri. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO