Bănci și Asigurări

Probleme cu lichiditatea. Piaţa interbancară a revenit în octombrie pe deficit de lichiditate, după şase luni de excedent. Împrumuturile de urgenţă Lombard ale băncilor de la BNR: peste 1,9 mld. lei, maximul ultimului an. Dobânzile interbancare cresc din octombrie după ce BNR a majorat dobânzile

Probleme cu lichiditatea. Piaţa interbancară a revenit...

Autor: Claudia Medrega

11.11.2021, 08:31 307

Deficitul de lichiditate a fost în octombrie de circa 658 mil. lei, după ce la finalul primelor nouă luni era excedent de 4,2 mld. lei Împrumuturile de urgenţă (Lombard) ale băncilor de la BNR au ajuns la 1,94 mld. lei, iar depozitele la facilitatea de depozit au fost de doar 1 mld. lei.

Deficitul de lichidita­te a revenit în luna oc­tombrie 2021 pe pia­ţa interbancară, după şase luni con­se­cutive de excedent, unele bănci care au ră­mas fără lei apelând la îm­pru­muturi de la banca centrală în spe­cial prin cre­dite de urgenţă de la BNR pe o zi, prin facilitatea Lombard, în timp ce ope­raţiunile repo bilaterale au fost mai mici.

Deficitul de lichiditate a fost în oc­tombrie de 657,9 mil. lei, după ce la finalul primelor nouă luni din 2021 a fost excedent de 4,2 mld. lei, după cum reiese din datele Băncii Na­ţio­nale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO