Bănci și Asigurări

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare totală de peste 20 milioane de euro

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în...

Autor: Emil Popescu

12.05.2015, 00:00 171
ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare de peste 20 de milioane de euro, de la semnarea primului acord cu Fondul European de Investiţii, în decembrie 2013, până în prezent. Finanţările în euro au avut o pondere, în valoarea totală, de circa 50%, diferenţa fiind reprezentată de împrumuturile în lei. „ProCredit Bank este una dintre puţinele bănci din România ce oferă astfel de soluţii financiare pentru IMM-uri, putând acorda în continuare credite JEREMIE în valoare de aproximativ 12 milioane de euro până la sfârşitul anului curent“, arată banca într-un comunicat. Aceste împrumuturi pot fi accesate de către întreprinderile mici şi mijlocii pentru investiţii şi pentru finanţarea activităţii curente pe termen scurt şi mediu.
 
Creditele JEREMIE sunt acordate în condiţii preferenţiale, cu o dobândă parţial subvenţionată, redusă cu 50% faţă de nivelul standard, ca şi comisioanele aferente, şi cu cerinţe reduse de garanţii. JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este o iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii, din care face parte Fondul European de Investiţii, care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană în cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO