Bănci și Asigurări

ProCredit: Dublam soldul creditelor påna in decembrie

30.05.2005, 17:39 17

ProCredit Bank estimeaza pentru acest an majorarea soldului creditelor acordate påna la 100 de milioane de euro, aproape dublu fata de decembrie trecut, dupa ce la sfårsitul primelor patru luni acesta ajunsese la aproximativ 70 de milioane de euro.

a??In primele patru luni ale anului am obtinut un profit net de aproximativ 0,7 milioane de euro, iar pentru intregul an ne-am propus sa obtinem un profit net de un milion de euro, in conditiile in care avem prevazute investitii masive in sistemul ITa??, a declarat Michael Kowalski, presedintele bancii. El a precizat ca rezultatul a fost influentat pozitiv de fluctuatiile de curs valutar, profitul operational fiind mai mic. Banca a obtinut pentru prima data profit operational la jumatatea anului trecut, dupa doi ani de la infiintare.

ProCredit a contractat recent un imprumut sindicalizat intermediat de BERD in valoare de 12,4 milioane de euro si cu o maturitate de cinci ani.

a??Vom folosi aceste fonduri pentru a sustine ritmul de crestere rapida al creditarii. Nu cred ca vom mai contracta si alte astfel de imprumuturi pe parcursul acestui an, deoarece resursele atrase de la clienti ne asigura necesarula??, a mai declarat Michael Kowlaski.

Banca, specializata in microfinantare, a intrat recent pe piata creditelor agricole de mica valoare, oferind finantari pentru fermieri si intreprinderi agricole. El a reairmat intentia de a lansa o emisiune de obligatiuni spre sfårsitul anului. Emisiunea va avea cel mai probabil o valoare de aproximativ 5 mil. euro si va fi denominata in lei.

Pentru acest an ProCredit si-a propus sa-si extinda reteaua påna la 20 de unitati, fata de 12 cåte are in prezent. Planurile bancii prevad de asemena lansarea de servicii de internet banking, precum si emiterea de carduri. Kowalski a mai spus ca in prima faza banca va dezvolta o retea de bancomate instalate in sucursalele proprii. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO