Bănci și Asigurări

Procurorii DNA cer stoparea procesului de faliment la Carpatica Asig

Procurorii DNA cer stoparea procesului de faliment la...

Autor: Anelis Baciu

10.08.2016, 00:05 365
Procurorii Direcţiei Naţionale Anti­corup­ţie (DNA) au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Jus­tiţie sus­pendarea pentru o durată de 60 de zile a pro­cesului de faliment în cazul Carpatica Asig, decizie luată de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) la sfârşitul lunii iulie a acestui an.
 
Procurorii susţin că situaţia apărută în urma de­ciziei luate de ASF creează riscul lichidării şi ra­dierii în termen scurt a Carpatica Asig, astfel încât compania să nu mai poată fi trasă la răs­pun­dere penală. Carpatica Asig a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014. „Prin sentinţa penală din 08.03.2016 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus condamnarea inculpatei Carpatica Asig la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum şi difuzarea hotărârii de condamnare în mass-me­dia. Împotriva sentinţei menţionate, incul­pata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, au transmis procurorii DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO