Bănci și Asigurări

Profit de 276 mil. lei pentru ING Bank în T1, în creştere cu 67%, la venituri de 667 mil. lei. Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Creditarea a continuat să crească în primele luni. Nu putem neglija situaţia de criză în care suntem, care va aduce probabil şi evoluţii mai puţin favorabile în lunile care urmează

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank:
Ne aflăm într-o poziţie stabilă şi solidă, atat la nivelul băncii noastre, cât şi la nivelul sectorului bancar. Ne reafirmăm intenţia fermă de a ne sprijini clienţii şi de a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru depăşirea momentelor dificile, aşa cum am făcut-o cu consecvenţă de-a lungul anilor.

Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank: Ne aflăm într-o poziţie stabilă şi solidă, atat la nivelul băncii noastre, cât şi la nivelul sectorului bancar. Ne reafirmăm intenţia fermă de a ne sprijini clienţii şi de a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru depăşirea momentelor dificile, aşa cum am făcut-o cu consecvenţă de-a lungul anilor.

Autor: Claudia Medrega

04.06.2022, 10:15 120

♦ Portofoliul de credite brute al ING Bank a avansat cu 21% faţă de T1/2021, la 35,5 mld. lei, în timp depozitele atrase de bancă au crescut cu doar 9%, la aproape 51 mld. lei ♦ Costul cu provizioanele a scăzut cu 52% în T1/2022, la 46 mil. lei.

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume,  a obţinut în primul trimestru (T1) din 2022 un profit net de 276 mil. lei, mai mare cu 67% faţă de câştigul din T1/2021, în condiţiile în care veniturile băncii au avansat cu 23%, la 667 mil. lei.

„Primele două luni ale anului au început cu un suflu nou, cu speranţa reîntoarcerii la normal după doi ani de pandemie. Din păcate, izbucnirea conflictului din Ucraina ne-a plasat din nou într-o zonă de incertitudine, aducând consecinţe economice şi sociale importante şi dificil de prognozat pe termen mediu şi lung. Similar cu perioada care a marcat începutul pandemiei în 2020, observăm o abordare mai prudentă în rândul clienţilor noştri, companii şi persoane fizice. Acest fenomen, dublat de inflaţia crescută şi dobânzile aflate în trend ascendent, determină clienţii să îşi cântărească cu mai multă atenţie planurile de investiţii. Cu toate acestea, ne aflăm într-o poziţie stabilă şi solidă, atat la nivelul băncii noastre, cât şi la nivelul sectorului bancar“, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank.

Avansul câştigului ING Bank a fost influenţat de creşterea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO