Bănci și Asigurări

Profit de 645 mil. lei pentru Raiffeisen Bank după 9 luni din 2021, în creştere cu 11%. Steven van Groningen, CEO: Portofoliul de credite nete a crescut cu 13% an la an - 12% la persoane fizice, 17% la IMM şi 14% la corporaţii mari şi medii

Steven van Groningen, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank

Steven van Groningen, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank

Autor: Claudia Medrega

04.11.2021, 00:05 265

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net de 645 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2020, în condiţiile în care creditarea s-a majorat cu 13%, veniturile s-au menţinut, iar provi­zioa­nele au scăzut.

Câştigul din primele nouă luni din 2021 este comparabil cu profitul ob­ţinut de banca românească cu ca­pital austriac pentru întregul an 2020, de 644 mil. lei, anul trecut fiind marcat de blocaje şi de provizioane mari, în contextul crizei economice provocate de COVID-19.

„Am avut o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2021 şi mă bucur să văd creşterea activităţii de creditare, pe de-o parte şi pe de altă parte, un comportament foarte bun de plată al clienţilor noştri, semn că am depăşit cu bine primele va­luri ale pandemiei. Costul riscului a scăzut considerabil în 2021 faţă de 2020, când am avut o abordare mai degrabă conservatoare pentru a ţine pasul cu deteriorarea mediului eco­no­mic. Spuneam la finalul anului tre­cut că sunt convins că împreună vom traversa cu bine această criză sa­nitară şi economică, iar rezultatele de astăzi confirmă acest lucru“, a de­cla­rat Steven van Groningen, preşe­dinte & CEO al Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO