Bănci și Asigurări

Profit de peste 600 mil. lei pentru Raiffeisen Bank în S1, plus 50%. Zdenek Romanek, preşedinte&CEO: Creditele au avut un avans de 25% faţă de S1/2021. Creditele pentru companii mari şi medii: plus 46%

Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank
Costul cu provizioanele este la jumătate faţă de cel înregistrat pe aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită comportamentului foarte bun de plată al clienţilor noştri. Acest lucru se întâmplă în pofida mediului economic caracterizat de incertitudine şi inflaţie ridicată.

Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank Costul cu provizioanele este la jumătate faţă de cel înregistrat pe aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită comportamentului foarte bun de plată al clienţilor noştri. Acest lucru se întâmplă în pofida mediului economic caracterizat de incertitudine şi inflaţie ridicată.

Autor: Claudia Medrega

03.08.2022, 10:30 156

„Firmele au nevoi de finanţare crescute atât pentru capitalul de lucru, cât şi pentru demararea unor proiecte şi investiţii substanţiale, unele dintre ele de importanţă strategică la nivel naţional, de exemplu Romgaz“, spune şeful Raiffeisen.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a obţinut un profit net de 602 mil. lei în primul semestru (S1) din 2022, în creştere cu peste 50% faţă de câştigul din primul semestru din 2021, pe baza unei creşteri puternice a creditelor, dar şi a profilului de risc semnificativ îmbunătăţit, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Venitul operaţional al băncii la finalul lunii iunie 2022 a fost de 1,5 mld. lei, cu 14% mai mult decât în S1/2021. Veniturile nete din dobânzi au înregistrat o creştere semnificativă, de 22% faţă de anul precedent, alimentată de volumele mari de credite, dar şi de creşterea ratelor de dobândă de pe piaţă. Veniturile nete din comisioane au crescut cu 10% faţă de primele 6 luni ale anului 2021, susţinute de intensificarea activităţii tranzacţionale şi de creditare (schimb valutar, produse de creditare, dar şi produsele de asigurare care le însoţesc).

În creştere au fost şi cheltuielile operaţionale ale Raiffeisen Bank, însă doar cu 2% faţă de S1/2021, iar creşterile provin din zona costurilor salariale şi a cheltuielilor IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO