Bănci și Asigurări

Profitul Băncii Transilvania a depăşit 1,2 miliarde de lei în 2018, în creştere faţă de 2017

Profitul Băncii Transilvania a depăşit 1,2 miliarde de...

Autor: Claudia Medrega

28.02.2019, 00:07 1224

Profitul băncii s-a majorat pe baza ascensiunii creditării cu 22%.

Banca Transilvania, care a devenit anul trecut cel mai mare grup financiar din România după active, a raportat pentru 2018 un profit net de 1,2 mld. lei, în creştere faţă de 2017, după majorarea veniturilor şi ajustarea costurilor.

Profitul a fost influenţat de ascensiunea creditării cu 22%, ritm de creştere dublu faţă de cel din 2017, într-un context caracterizat de reluarea trendului de creştere a dobânzilor.

„Banca Transilvania a continuat să fie cel mai activ jucător din sectorul bancar, susţinând economia României cu capitalul şi datorită competenţelor acu­mulate în cei 25 de ani de existenţă, aici, în ţara noastră“, susţine Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii din Cluj.

Ascesiunea creditării a determinat şi creşterea activelor. Activele grupului financiar Banca Transilvania au ajuns la 77,9 mld. lei, cu 30% peste 2017, iar la nivel de bancă activele s-au majorat cu 25%, la 74,1 mld. lei.

În aşteptarea unei decizii în legătură cu taxa suplimentară pe active, Banca Transilvania reiterează ideea conform căreia capitalul şi competenţele băncilor au fost construite în timp şi se pot pierde repede în lipsa investiţiilor, iar România are nevoie de un sistem bancar puternic şi de ritmuri superioare de creştere a creditării pentru a micşora decalajele faţă de ţările vestice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO