Bănci și Asigurări

Profitul Citigroup a urcat la 3,44 miliarde de dolari în trimestrul al treilea

Profitul Citigroup a urcat la 3,44 miliarde de dolari în...

Autor: Anca Dumitrescu

14.10.2014, 16:25 90

Veniturile au avansat cu 9,5%, la 19,6 miliarde de dolari, fiind uşor peste aşteptările analiştilor.

Citigroup a anunţat planurile de a renunţa la operaţiunile de retail bancar din Cehia, Ungaria, precum şi din Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panama, Peru, Guam şi Egypt.

De asemenea, Citigroup a confirmat că se retrage de pe piaţa de retail din Japonia şi cea de credite de consum din Coreea de Sud.

Banca anticipează că procesul de vânzare a acestor operaţiuni se va finaliza până la sfârşitul anului viitor. La încheierea acestui proces, Citigroup va mai desfăşura activităţi pe piaţa de retail din 24 de ţări, faţă de 35 în prezent.

Citigroup, cu sediul în New York, îşi restrânge activităţile în urma crizei financiare, în speranţa că va deveni mai simplă şi mai uşor de administrat.

Sub conducerea directorului general Michael Corbat, banca a renunţat deja la activităţile de pe pieţele de retail din state precum România, Grecia, Spania, Turcia şi Honduras.

Banca a anunţat separat că a descoperit o fraudă de 15 milioane de dolari, în urma unei investigaţii la departamentul de securitate al operaţiunilor de retail din Mexic, la care la începutul acestui an a fost dezvăluită o fraudă contabilă. Citigroup colaborează cu autorităţile din Statele Unite şi Mexic, în această problemă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO