Bănci și Asigurări

Profitul grupului austriac Raiffeisen în România a scăzut cu 25% în primele nouă luni până la 64 mil. euro

 Profitul grupului austriac Raiffeisen în România a...

Autor: Anelis Baciu

16.11.2016, 13:56 640

Grupul austriac Raiffeisen a făcut profit de 64 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport publicat de grup la Viena. Diluarea profitului Raiffeisen a venit pe fondul creşterii provizioanelor nete de la 46 milioane de euro la 57 milioane de euro la finalul lunii septembrie, dar şi ca urmare a scăderii veniturilor nete din dobânzi. La final de septembrie Raiffeisen a raportat venituri nete din dobânzi în valoare de 192 milioane de euro, cu 3,5% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din dobânzi au scăzut deşi stocul de credite s-a majorat cu peste 7%, până la 4,7 miliarde de euro. Pe de altă parte nivelul depozitelor atrase de la clienţi a cumulat 5,4 miliarde de euro, în urcare cu peste 11%.

Grupul Raiffeisen controlează în România o băncă cu acelaşi nume, o companie de leasing, un broker de asigurare şi o divizie de asset management care deserves împreună 2,1 milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO