Bănci și Asigurări

Profitul Raiffeisen s-a înjumătăţit în trimestrul întâi, la 16 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

26.05.2011, 11:26 258

Profitul net obţinut de Raiffeisen Bank International dinoperaţiunile desfăşurate în România a scăzut cu 58% în primultrimestru din 2011 faţă de perioada corespunzătoare a anuluitrecut, până la 16 mil. euro, potrivit datelor din raportultrimestrial al grupului austriac.

Principala afacere locală a austriecilor este Raiffeisen Bank, atreia instituţie de credit în funcţie de activele deţinute.Provizioanele constituite de bancă pentru acoperirea pierderilordin credite neperformate au rămas la acelaşi nivel din primele treiluni ale anului trecut, de 16 mil. euro.

Veniturile din dobânzi şi comisioane s-au redus însă cu 2,8% şiau ajuns la 104 mil. euro, în timp ce banca a avut o pierdere de 2mil. euro din investiţii în instrumente financiare, faţă de uncâştig de 19 mil. euro în primele trei luni din 2010.

Raiffeisen avea la sfârşitul lunii martie active de 6,1 mld.euro, cu 1,7% mai mici decât la sfârşitul anului trecut. Soldulcreditelor acordate a scăzut cu 1% în primele trei luni, la 4,2mil. euro, iar depozitele atrase de la clientelă s-au redus cu 5,8%şi au ajuns la 3,4 mld. euro.

Raiffeisen opera la sfârşitul primului trimestru o reţea de 545de unităţi şi avea 6.154 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO