Bănci și Asigurări

Profitul UniCredit Ţiriac Bank s-a înjumătăţit pe IFRS în primul trimestru, la 34 milioane de lei

Autor: Marius Radu - Mediafax

13.05.2011, 15:04 321

UniCredit Ţiriac Bank a obţinut în primul trimestru un profitnet de 34 milioane de lei, potrivit standardelor de raportarefinanciară internaţionale (IFRS), în scădere cu 47% comparativ cuaceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiuniişi restrângerii marjelor, potrivit băncii.

După standardele româneşti de contabilitate (RAS), banca araportat un profit de 52 milioane de lei, în scădere cu 14%comparativ cu rezultatul din perioada similară a anuluiprecedent.
"Deşi am continuat să creştem peste media pieţei pe segmentul decreditare şi alte arii de activitate prioritare pentru noi,prelungirea recesiunii, deteriorarea calităţii activelor, precum şirestrângerea marjelor au continuat să pună presiune pe veniturilebăncii. Pe de altă parte, vedem semnale încurajatoare în diminuareacostului de risc, în evoluţia indicatorilor macroeconomici şi îndezgheţarea creditului, însă ritmul de redresare va fi lent anulacesta", a spus într-un comunicat Răsvan Radu, CEO UniCredit ŢiriacBank.

Anul trecut, UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor deraportare financiară internaţionale (IFRS), în scădere cu 47,9%faţă de 2009, pe fondul creşterii costului de risc. Profitul netpotrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost de 57,2milioane lei (13,6 milioane euro) în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO