Bănci și Asigurări

Profiturile celor mai mari bănci din S1 au fost susţinute de vânzarea acţiunilor deţinute la Visa Europe

Profiturile celor mai mari bănci din S1 au fost...

Autor: Claudia Medrega

26.08.2016, 00:05 283
Vânzarea acţiunilor deţinute de bănci la Visa Europe a ajutat şi instituţiile de credit locale să obţină în primul semestru profituri record. În cazul celor mai mari bănci de pe piaţa locală sumele înregistrate din vânzarea acţiunilor deţinute la Visa Europe sunt cuprinse între o cincime şi jumătate din câştigurile nete raportate.
 
Procesatorul american de plăţi Visa Inc. a preluat Visa Europe, una dintre or­ganizaţiile internaţionale de plată care activa şi pe piaţa locală. Tranzacţia, finalizată în iunie, a fost eva­luată la până la 21,2 mld. euro, într-o operaţiune mixtă alcătuită din nume­rar şi acţiuni care unifică brandul la nivel glo­bal, după opt ani în care cele două com­panii au funcţionat separate.
 
Ca urmare a anunţării achiziţiei, Visa Europe de către Visa Inc., băn­ci­le din România, ca membre, au primit o parte din veniturile din vânzare, atâtnumerar, cât şi acţiuni la Visa Inc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO