Bănci și Asigurări

Programul Noua casă vine cu dublarea plafonului pentru credite la locuinţele noi, la 140.000 euro, dar şi avansul minim se triplează, de la 5% la 15%

Programul Noua casă vine cu dublarea plafonului pentru...

Autor: Claudia Medrega

23.07.2020, 00:05 1139

♦ La locuinţele mai vechi plafonul de creditare urcă la 70.000 de euro, iar avansul minim rămâne la 5%, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă.

Varianta modificată a programului Prima casă, redenumit Noua casă, care sta­bileşte dublarea plafonului pentru credi­tele destinate cumpării de locuinţe noi, până la 140.000 de euro, precum şi triplarea avan­sului minim care trebuie plătit la bancă, de la 5%, la 15%, a ajuns ieri pe ordinea de zi a Guvernului.

La celelalte categorii de locuinţe care pot fi cumpărate cu credit prin programul Noua casă, plafonul maxim de credit urcă la 70.000 de euro, în timp ce avansul minim se menţine la 5%.

Astfel, în proiectul privind Noua casă se menţionează că „valoarea creditului destinat achiziţiei unei locuinţe noi este de maximum 140.000 de euro, echivalent lei, garantat de către stat, prin Ministerul Finanţelor, în pro­cent de maximum 60% din valoarea credi­tului, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditului garantat, reprezentând maximum 85% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO