Bănci și Asigurări

Programului Elevator Lab de dezvoltare a soluţiilor sustenabile şi inovatoare în agricultură, derulat de Raiffeisen Bank International, s-a încheiat la finalul lunii februarie, iar startupul RIZE a fost desemnat câştigător. Raiffeisen Bank România va începe o colaborare cu RODBUN pentru a testa soluţia dezvoltată de câştigătorul Elevator Lab

Programului Elevator Lab de dezvoltare a soluţiilor...

Autor: Mircea Nica

14.03.2022, 15:11 98

Programul Elevator Lab, de dezvoltare a soluţiilor sustanabile şi inovatoare în agricultură, derulat de Raiffeisen Bank International s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie, câştigătorul fiind startupul francez RIZE, care a dezvoltat o soluţie menită să sprijine fermierii să adopte soluţii ce pot favoriza o rotaţie mai durabilă a culturilor, dar şi soluţii de compensare a emisiilor de carbon, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Raiffeisen.

“Susţinem iniţiativele verzi şi dorim să contribuim activ la agricultura ecologică, să sprijinim fermierii mici şi mari din România să-şi dezvolte afacerile într-un mod durabil, cu ajutorul tehnologiei. Tocmai de aceea anul acesta am ales să colaborăm cu un partener cu experienţă în domeniul agriculturii RODBUN, cu care vom testa soluţia dezvoltată de RIZE într-un Proof of Concept, pentru a inova în beneficiul clienţilor noştri comuni, fermierii români” a spus Alin Neacşu, Director Corporaţii Mari în Raiffeisen Bank România.

Programul Elevator Lab a durat trei luni şi s-a concentrat pe alegerea unor proiecte şi idei care propun soluţii şi tehnologii pentru o agricultureă sustenabilă avangardistă. Provocările lansate startup-urilor de echipele Raiffeisen Bank România şi Rodbun au fost de a identifica şi dezolta soluţii şi unele care să aibă un impact pozitiv asupra agriculturii, atât din punct de vedere al creşterii eficienţei şi productivităţii culturilor, cât şi al obiectivelor de sustenabilitate ESG (Environment Social Governance).

În urma etapelor de selecţie şi a interviurilor video, 5 finalişti din Franţa, Italia, România si Olanda au fost selectaţi pentru a-şi prezenta soluţiile dezvoltate, în faţa juriului. Juriul din acest an a fost format din: Corina Vasile, Director de Comunicare şi Sustenabilitate Raiffeisen Bank România, Alin Neacşu, Director Corporaţii Mari în Raiffeisen Bank România, Markus Ecker, Şef pentru Finanţare Sustenabilă la RBI, Alexandru Iancu, membru fondator şi Preşedinte al Boardului de directori ai Rodbun, Robert Mistovschi, CEO Nextfarm.  

La evenimentului online din “Ziua Finaliştilor” din 23 februarie 2022, a avut loc şi un panel de discuţii pe teme din agritech şi sustenabilitate. Invitaţii în cadrul acestui eveniment au fost Octavian Petrescu (COO Rodbun), Radu Ciocoiu (Director Executiv pentru Companii Regionale şi Domeniul Public RBRo) şi Ionuţ Sas (Vicepreşedinte Tax, Equity & Payroll, UiPath), experţi recunoscuţi în domeniul dezvoltării de afaceri, fiscalitate, agricultură şi strategii comerciale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO