Bănci și Asigurări

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind decontarea directă obligatorie pentru poliţele RCA se află la Ministerul Finanţelor. Cum se va realiza decontarea dintre asigurători?

Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF: La capitolul sancţiuni se modifică cuantumurile amenzilor. În actuala lege intervalul de sancţionare este între 50.000 lei şi 500.000 de lei, iar varianta propusă va fi între 50.000 şi 5 mil. lei“

Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF: La capitolul sancţiuni se modifică cuantumurile amenzilor. În actuala lege intervalul de sancţionare este între 50.000 lei şi 500.000 de lei, iar varianta propusă va fi între 50.000 şi 5 mil. lei“

Autor: Mircea Nica

26.01.2021, 08:30 430

♦ Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF: După ce asigurătorul persoanei păgubite va instrumenta dosarul de daună, acesta va trimite asigurătorului persoanei care a provocat accidentul o scrisoare de despăgubire, iar dacă în termen de 10 zile nu se respectă plata, asigurătorul persoanei păgubite va fi în drept să execute scrisoarea de rambursare.

Proiectul ordonanţei de urgenţă cu modificările legislative privind de­con­tarea directă, care va ajunge obli­gatorie pentru poliţele RCA, se află la Ministerul Finanţelor, iar problema de­contării dintre asigurători ar putea fi evi­tată printr-o scrisoare de despă­gubire cu titlu executoriu, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte al Auto­ri­tăţii de Supravegehere Financiară (ASF) pe sectorul de asigurări-reasi­gu­rări, în cadrul unei conferinţe de profil.

„Forma ordonanţei de urgenţă este depusă la Ministerul Finanţelor. În mo­mentul în care riscul s-a produs, mă pre­zint cu poliţa de asigurare la asigură­to­rul meu, acesta instrumentează do­sa­rul de daună până în momentul lichi­dă­rii. După lichidarea daunei, el are un do­sar complet care va fi însoţit de o ce­rere de despăgubire. Această cerere, care are în spate tot dosarul eve­nimen­tului asi­gurat, se va trans­mite asigu­ră­torului per­soa­nei care a produs acci­den­tul. În 10 zile de la primirea acestei ce­reri de despăgubire, asi­gurătorul per­soa­nei vi­no­vate este obligat să plă­tească des­pă­gubirea în cuan­tum egal cu suma plătită. Dacă în 10 zile nu s-a res­pectat aceas­tă plată, asi­gurătorul per­soa­nei pă­gu­bite este în drept să exe­cute aceas­tă scrisoare de ram­bur­sa­re, aceasta fiind cu titlu exe­cu­to­riu“, a explicat Cristian Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO