Bănci și Asigurări

Promovare neaşpteptată: László Diósi, de la OTP Bank România, a fost numit CEO al Mobiasbanca, cumpărată de unguri de la SocGen în Republica Moldova

Promovare neaşpteptată: László Diósi, de la OTP Bank...

Autor: Alex Ciutacu

14.08.2019, 07:33 854

Fostul şef al OTP Bank România, László Diósi, care a condus banca mai mult de un deceniu, a fost numit de cel mai mare grup bancar din Ungaria la conducerea Mobiasbanca, o nouă subsidiară a ungurilor achiziţionată de la francezii de la Société Générale. Numirea lui László Diósi ca CEO şi preşedinte al Comitetului de Direcţie a fost realizată în luna iulie, potrivit datelor oficiale ale Mobiasbanca.

El a fost şeful OTP Bank România începând cu anul 2007. László Diósi a fost schimbat din funcţie în octombrie 2018 de banca-mamă, după ce BNR nu a aprobat tranzacţia prin care banca românească cu capital maghiar intenţiona să cumpere Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece.

În locul său, conducerea OTP Bank România a fost preluată de Gyula Fatér, din afara grupului OTP. Grupul ungar OTP a finalizat achiziţia Mobiasbanca de la francezii de la Société Générale în iulie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO