Bănci și Asigurări

Provident: valoarea medie a unui împrumut se situează la 3.782 lei, de patru ori mai mult decât în 2006, primul an de funcţionare a IFN-ului

Provident: valoarea medie a unui împrumut se situează...

Autor: Anelis Baciu

26.04.2019, 00:05 493

Valoarea medie a unui împru­mut acordat de Provident, una dintre cele mai cunoscute instituţii financiare nonbancare (IFN) din piaţa locală, se situează în prezent la 3.782 de lei, de peste patru ori mai mult decât va­loarea medie a unui credit acordat în 2006, primul an de ac­tivitate a IFN-ului pe piaţa locală.

Provident acor­dă credite de con­sum pe termen scurt la dobânzi semni­fi­ca­tiv mai mari decât ale băncilor, în condiţiile în care se adresează unei categorii de clienţi nebancabili, care nu se pot finanţa de la bănci din cauza riscului mare.

Milioane de clienţi din rândul populaţiei sărace apelează la IFN-uri precum Provident pentru împrumu­turile de mică valoare, de echivalen­tul a 2-3 salarii minime, aceste finan­ţări fiind de regulă folosite pentru aco­perirea cheltuielilor imprevizibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO